Premii Pulitzer pentru : Breaking News Photography

2010

Premiul Pulitzer pentru cea mai buna fotografie de Breaking News ii apartine lui Mary Chind de la The Des Moines Register, pentru imaginea ei cu momentul in care un barbat incearca sa salveze o femeie din ape.

Pulitzer 2010

2009

Premiul pentru fotografie Breaking News a fost adjudecat de fotoreporterul Patrick Farrell de la ziarul „The Miami Herald”, pentru imortalizarea distrugerilor produse in Haiti de uraganul Ike.

Pulitzer 2009

2008

Premiul la categoria „Breaking News Photography” a fost acordat lui Andrees Latif (Reuters) pentru o fotografie in care este aratat un cameraman japonez, ranit mortal de trupele guvernamentale in cursul unor proteste de strada din Yangon (Myanmar).

Pulitzer 2008

2007

Premiul la categoria „Breaking News Photography” a fost decernat jurnalistului Oded Balilty de la Associated Press, pentru o fotografie in care o femeie tine piept unei armate de soldati israelieni care demolau asezarile ilegale din Cisiordania.

Pulitzer 2007

2006

Fotoreporterii de la Dallas Morning News au primit premiul pentru o serie de fotografii care ilustreaza durerea si haosul dupa trecerea uraganului Katrina prin New Orleans.

Pulitzer 2006

2005

Associated Press primit premiul pentru fotografii realizate in timpul razboiului din Irak.

Pulitzer 2005

2004

David Leeson si Cheryl Diaz Meyer de la Dallas Morning News au primit premiul pentru „fotografii elocvente care arata violentele din razboiul din Irak”.

Pulitzer 2004

2003

Fotoreporterii de la Rocky Mountain News au primit premiul pentru modul in care au acoperit incendiile de padure din Colorado, din anul precedent.

Pulitzer 2003

2002

The New York Times a pus mana pe premiu, iar fotografiile castigatoare sunt cele facute in timpul si imediat dupa atacurile de la 9.11.2001.

Pulitzer 2002

2001

Momentul in care Elian Gonzales a fost ridicat din casa unchiului sau de catre agenti federali inarmati, fotografie realizata de Associated Press, a primit Premiul Pulitzer in acel an.

Pulitzer 2001

2000

Masacrul de la liceul Columbine, imaginile cu elevii socati la scurt timp dupa tragedie, au adus cotidianului Rocky Mountain News premiul Pulitzer pentru „Breaking News Photography”.

Pulitzer 2000

Premiile Pulitzer au 21 de categorii. In cazul a 20 dintre acestea, castigatorii primesc cate un premiu de 10.000 de dolari si o diploma.

sursa : http://www.ziare.com/media/presa/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s