Society gates – escape

De ce suntem atat de limitati de societate ? Orice lucru care il facem este privit, notat, trecut prin mii de filtre, mii de ochi..

Stiu ca societatea este cea care ne trage in jos. Este clar un virus. Oricat ne-am lupta, oricati antibiotici am scoate impotriva ei intr-un final cred ca toti suntem infectati intr-un grad sau altul. Suntem aranjati din nastere sa ocupam un loc in acest organism bolnav.

As vrea sa traiesc in afara societatii, sa nu fiu catalogat. Sa nu fiu obligat sa imi traiesc viata intr-un anumit fel. Sa nu plec la munca in fiecare dimineata , sa nu fac 80 % aceleasi lucruri ca si ieri. As vrea sa pot ca intr-o zi de marti sa ma ridic din pat sa ma imbrac si sa ma plimb prin orasul gol, fara pionii care ii murdaresc drumurile zilnic, fara zgomotul insipid al masinilor, sa pot exista fara sa fiu conditionat. Cred ca asta este ceea ce ma doboara zilnic. Sunt conditionat sa traiesc intr-un anumit mod. In care nu cred. Pe care il urasc. Nimic nu imi pare real si totul este o minciuna. Si in fiecare zi sunetul ceasului desteptator da startul falsului.

Uneori cand astept in statia de autobuz imi inchipui ca am fi o armata de furnici bine organizata pasind in acelasi ritm, cu ochii alb-negru morti, fara ganduri, mici robotei toti in aceiasi directie. Putem sa calcam pe linga ? Daca toti suntem doar niste roboti intr-o societate care ne face, ne obliga sa fim asa oare umanitatea noastra exista ? ” Cuget  deci exist” ??Oare cat de fals este ceea ce Rene Descartes a zis cand stai dimineata si te uiti in jurul tau ?

Fiecare dintre noi trebuie sa evadam cat mai des, sa deschidem ochii cat mai larg. Viata trece pe linga noi stimati prieteni. Nu o lasati. In fiecare zi face-ti un pas in afara drumului impus. Doar unul. Ridicati ochii din pamant si cautati frumosul in negrul vietii. Totul incepe cu un pas. Nu incetati nici o clipa sa visati !

Evadati !! Nu mai stati !!

So i wish i was under a tree, Far away from society

Where the only truth in me, is the soothing sound of my own entity.

While my other voice is free, It expresses words of plea.

To return to stable form of reality

But i’m inside of that tree, That tree is inside of another tree.

The perplexity is infinity.

So i will just chill with a spliff.

[„Spliff” can also refer to various styles of cigarette rolled with a mixture of hashish and tobacco]

Reclame

4 păreri la “Society gates – escape

 1. Niciodata nu ai sa fii limitat de societate ea nu iti spune ceea ce sa faci ceea ce sa gandesti

  „As vrea sa traiesc in afara societatii, sa nu fiu catalogat. Sa nu fiu obligat sa imi traiesc viata intr-un anumit fel. Sa nu plec la munca in fiecare dimineata , sa nu fac 80 % aceleasi lucruri ca si ieri. As vrea sa pot ca intr-o zi de marti sa ma ridic din pat sa ma imbrac si sa ma plimb prin orasul gol, fara pionii care ii murdaresc drumurile zilnic, fara zgomotul insipid al masinilor, sa pot exista fara sa fiu conditionat”

  indiferent unde te-ai afla in societate sau nu in viata vei fi conditionat de ceva anume…pb pe care ar trebui sa ti-o pui e ce anume ai sa faci cu viata ta asa cum e ea ca sa iesi din aceasta societate???.
  rutina ti-o faci si criticile si privitul, filtrele este normal sa fie asa important e sa vezi aceste lucruri intr-un mod pozitiv sau sa inveti ceva din ele … si tu la fel ca Societatea critici ai pareri filtre si priviri …..nu poti evita e in natura de fiinta umana

  aaa si inca ceva noi formam societatea … deci noi suntem niste limitati

 2. te inseli . gandesti ca o persoana crescuta in spiritul societatii in mijlocul ei. Orice gandesti, faci, cum te comporti este urmarea a ceea ce ai invatat in societate de la parinti, prieteni etc.
  Daca iei societatea si tot ce inseamna ea omul ramane liber. LIBER

  • liber?? explica-mi cum ai putea tu sa iei societatea si tot ce inseamna ea si sa o excluzi si apoi sa afirmi ca omul ramane liber??? omul face societatea tot ceea ce inseamna ea… conceptii principii moravuri etc….
   Si da suntem partial ceea ce am fost crescuti sa fim dar ca individ ca persoana avem fiecare propria personalitate si din acest principiu ar trebui sa fim capabili sa fim ceea ce vrem sa fim … in speta LIBERI

   • nu ai cum sa fii liber cand esti conditionat zilnic de ceea ce trebuie sa faci ceea ce ESTI OBLIGAT sa faci. Mai discutam noi despre asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s