Critica

Ce inseamna critica ?

Conform dictionarului : „CRITICÁ, crític, vb. I. Tranz. A dezvălui lipsurile, greșelile, defectele unor persoane, ale unei opere, ale unor stări de lucruri (arătând cauzele și indicând mijloacele de îndreptare). ♦ A aprecia valoare etica, artistică etc. a unei opere. ♦ A arăta cu răutate (sau cu exagerare) părțile slabe ale unui lucru sau ale unei persoane; a comenta în chip răutăcios, născocind lipsuri și greșeli; a bârfi.” sursa : DEX online

Pentru mine critica este ceva constructiv daca e intr-o limita acceptabila fata de fiecare persoana. Totusi se dovedeste ca critica de-a lungul timpului mai mult strica. Cand toata viata esti criticat si toate criticile sunt negative ajungi sa le crezi si atunci devii exact ceea ce nu vrei sa fii : manipulat, introvertit si niciodata multumit de tine. Tot ce faci, faci pe baza la ce spun oamenii de linga tine si tot timpul incerci sa devii ceea ce ei cred ca e cazul sa fii conform standardelor lor. Dar daca tu esti altceva atunci ce se intampla ? Cei de linga tine, cei care te critica, nu cumva se inseala ? Nu cumva iti este mai bine fara criticile lor ?

Frica sa fii criticat te impinge uneori sa iti pierzi acel lucru important care te face sa fii tu insuti. Si ce daca ceva nu e atat de bun precum vor altii ? E sfarsitul incercarilor tale ? Pentru mine nu dar sigur e un inceput in ceea ce cu adevarat este important : ce imi place mie.

In ziua de azi critici doar ca sa te aflii in treaba sau sa arati ca poate stii mai mult decat persoana criticata. Nu cred ca sunt multi care respecta definitia adica aratand cauzele si indicand mijloacele de indreptare/imbunatatire.

Frica de critica il deposedeaza pe om initiativa, il face sa fie fara vlaga si fara incredere in sine si totul din jurul lui parca se naruie ca un castel subred facut din carti vechi de joc. Unde a disparut buna si veche critica constructiva ?

Noroc ca sunt altii mai destepti nu e asa ?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s