Fotoreportaj: Ziua Nationala a familiei 2011 Iasi

Pe 20 septembrie 1993, Adunarea Generalã a Organizatiei Natiunilor Unite a adoptat o rezolutie prin care ziua de 15 mai a fost declaratã “Ziua Internationalã a Familiilor”. Un an mai târziu, Guvernul României a decis marcarea acestui eveniment international prin sãrbãtorirea, în aceeasi zi, a “Zilei Familiei din România”. Aceastã zi reprezintã, sau ar trebui sã reprezinte, o ocazie pentru sensibilizarea tuturor românilor cu privire la problemele cu care se confruntã familia în societatea contemporanã, precum si pentru a promova initiative care vin în sprijinul familiei. Marcarea acestei zile reflectã atât importanta pe care comunitatea internat ionalã o acordã familiei în prezent, cât si preocupãrile acesteia privind situatia familiei în lume.

Azi in Parcul Expozitiei din Copou a fost organizata o petrecere pentru cei care ne  impresioneaza cu dragostea lor si sunt casatoriti de peste 50 de ani.

In Iasi totul a fost organizat de Primaria orasului sus in Copou pe o vreme superba. Oameni multi, fericiti desi viata le este atat de grea azi. Cand am ajuns sus am ramas sincer uimit de numarul celor care se iubesc de peste 50 de ani. Eu tot ce pot sa le urez este la mult mai multi.

Ca în fiecare an, primăria a pregătit un program sărbătoresc pentru nunta de aur a familiilor. Alături de înmânarea diplomelor, pentru perechile celebrate a fost pregătit un spectacol de romanţe şi muzică populară precum şi un bufet în aer liber cu mici, frigărui, cărnăciori şi bere lucru tipic romanesc. Oricum printre dozele de bere deschise se mai auzea si pe aici pe colo pocnetul unei sampanii ieftine. Dar tot ce a contat e ca oriunde ma uitam oamenii pentru cateva momente au uitat cat de greu este.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s