Fotoreportaj: Targul Mestesugarilor 2011 Iasi

Paisprezece ale lunii mai. Afara un soare cald care invaluia toata lumea intr-o lumina stralucitoare de vara. Iarna deja e doar o amintire in capul iesenilor care in aceea zi au iesit la plimbare.

Cine trecea prin fata Palatului Culturii putea sa observe Targul Mestesugarilor cu oameni imbracati in haine traditionale specifice zonei din care provin, cu masti sculptate in lemn, cu caciuli de diferite marimi, covoare, fluiere si multe alte instrumente muzicale. Oamenii zambitori, plini de voie buna si de glume. Am poposit pe la doua trei tarabe unde fiecare mi-au povestit cate ceva iar unii chiar mi-au zis o cantare populara din fluier. Intr-un colt un sculptor isi desfasura munca in liniste si cu migala. Dintr-o buturuga fara viata de lemn a putut scoate masti impresionante.

In cadrul targului au fost expuse produse de artizanat, vestimentatie rustica, sculptura in lemn, ceramica, pictura pe lemn, instrumente muzicale, oua incondeiate, modelaj in lut, vase din cupru, macrame, obiecte din piele si pasla, sculptura in os, obiecte din papura. sticla decorativa, goblenuri, bijuterii lucrate manual si tot ceea ce inseamna arta populara.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s