Jurnal de calatorie : Sighisoara Festivalul Medieval 2011

In a 3-a zi am ajuns la Sighisoara. Cazarea o aveam la aproximativ 30 km de oras pentru ca ne-am trezit prea tarziu sa facem rezervari. Pentru cei care vor merge anul viitor va rog faceti rezervari cu 2 luni inainte sa puteti prinde in cetate. Intrarea a costat 10 ron dar a meritat fiecare leu. M-a fraptat curatenia desi erau atat de multi oameni. Foarte mult bun simt si distractie. Fiecare Ordin Cavaleresc isi avea locatia propie in cetate unde se luptau, se dansa sau povesteau din trecutul ordinului. Oameni multi peste tot, nu aveai un loc in nici o taverna. Plin de vanzatori ambulanti si cu preturi piperate ca de, e festival. Per total prima zi pentru mine a fost o mare surpriza fiind si prima data in Sighisoara. O surpriza placuta.

Am vizitat toate muzeele si turnurile ( Turnul Ceasului, Turnul Tabacarilor, Turnul Cositorarilor, Turnul Franghierilor, Turnul Macelarilor, Turnul Fierarilor si cel al Aurarilor ). Nu am ratat nici pivnita cu uneltele de schingiuire.
Pentru cine nu a fost va sfatuiesc sa mergeti chiar daca in timpul festivalului totul e mai scump ( 17 ron intrarea la muzeu)… nu veti regreta.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s