Henri Cartier-Bresson – ce putem invăţa de la el (3)

5.Poze copiilor.

Una dintre fotografiile mele favorite de Henri Cartier-Bresson este al acestui băiețel care transportă două sticle de vin pe sub brate, cu rânjet triumfal de campion. Când am văzut prima dată imaginea, m-a lovit în inimă, deoarece mi-a amintit de copilăria mea. Henri Cartier-Bresson a fost un maestru la luarea fotografii la copiii, în starea lor naturală jucăușa, crearea de imagini care transmit nostalgie pentru spectatori lui.

În zilele noastre aceasta este incredibil de dificil să fotografiezi copiii (toată această isterie în din știrile despre pedofilie și răpiri). Cu toate acestea copiii sunt subiecte deosebite atunci când vine vorba de fotografie de stradă. In experienta mea am observat că nu ii deranjează să fie în fața camerei de filmat, și adesea ignoră acest lucru. Prin urmare, sunteți capabili să captați esența lor adevărata: jucăușa, curioasă, și de multe ori năzdrăvană.

Henri Cartier-Bresson

Henri Cartier-Bresson

6. Fii discret

De cate ori ieșea pe străzi Henri Cartier-Bresson încerca sa fie cât mai discret posibil. Își masca pana si scrisul Leica de pe aparat cu banda neagră sa fie cat mai greu de observat în trafic. Cele mai multe dintre imaginile pe care el a le-a făcut, subiectele sale au uitat de aparatul de fotografiat, și, astfel, cu adevărat candidă. Dacă doriți să fotografiați la fel, purtaţi haine care se amestecă in grup şi fotografiaţi rapid si nu zăbovi. Dacă vedeţi Clipuri ale lui Henri Cartier-Bresson fotografiind puteţi vedea că el are dexteritatea unei feline şi este destul de agil şi rapid. Dacă vedeţi o scena pe care doriţi să o fotografiati, duceti rapid camera pana la ochi şi plecati înainte de a vă observa cineva.

Henri Cartier-Bresson

Henri Cartier-Bresson

 

sursa : http://erickimphotography.com

va urma …

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s