Stanley Kubrick in 1940

Stanley Kubrick (n. 26 iulie 1928 – d. 7 martie 1999) a fost un regizor, scenarist și producător de film american, câștigător al Premiului Oscar, care în ultimii 40 de ani ai carierei sale a locuit în Anglia. Kubrick a fost renumit prin grija cu care își alegea subiectele, metoda lentă de a lucra, varietatea de genuri pe care le-a abordat și perfecționismul său.

Este de asemenea recunoscut ca unul dintre cei mai inovativi și influenți regizori de film din istoria cinematografică. A regizat o serie de filme foarte apreciate, adesea controversate, filme care au fost percepute ca o reflexie a naturii sale obsesive și perfecționiste. Filmele sale sunt caracterizate de prezența elementelor de suprarealism, expresionism, dar și a unui pesimism ironic, fiind totodată și unele dintre cele mai originale, provocative și vizionare făcute vreodată. Șapte dintre cele șaisprezece filme ale sale realizate ca regizor sunt prezente în lista IMDb Top 250. (sursa wikipedia.org)

Stanley Kubrick este responsabilul pentru filme de exceptie cum ar fi : Lolita, Dr. Strangelove, 2001: A Space Odyssey, A Clockwork Orange si The Shining. Insă putini știu că încă de la vârsta de 17 ani el făcea fotografie de strada în NY. Nu toate sunt instantanee dar totuși toate sunt extraordinare. Va invit sa le urmăriți:

Preluate și mai multe informații la twistedsifter

Ce fotografii v-au plăcut mai mult ? Lasați voturile în comentarii.

Anunțuri

O părere la “Stanley Kubrick in 1940

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s