Kodak opreste productia la filme color pentru diapozitive

Într-o notificare trimisă  distribuitorilor din întreaga lume, și revăzută de BJP, Kodak a anunțat ca „din cauza scăderii constante a vânzărilor și de utilizare a clientului, combinat cu fabricarea  produsului extrem de complexă și procese de fabricație, Kodak decide întreruperea a trei filme  Ektachrome (film diapozitiv)”

Filmele sunt Kodak Professional Ektachrome e100g, Kodak Professional Ektachrome E100VS Film și Kodak Professional Elite Chrome Color Extra 100.

  • Kodak discontinues colour reversal films, puts an end to a 77-year heritage - British Journal of Photography

 

„Noi estimam ca, pe baza ritmul actual de vânzări, livrările acestor filme sunt de așteptat să fie disponibile în piață pentru următoarele șase până la nouă luni, cu toate acestea, stocuri se pot epuiza înainte de termen, în funcție de cerere”, spune Kodak.

Vorbind exclusiv lui BJP, o purtătoare de cuvânt de la  Kodak adaugă: „Ne-am revizuit portofoliul nostru și ne-am informat partenerii noștri ca vom opri aceste trei filme.  Ceea ce am spus în mod constant tuturor este că vom continua să facem filmul cât timp este profitabil. Dar, în cazul filmelor de diapozitive, declinul a fost destul de acut, și, în plus, complexitatea și formularea de fabricație a acestor filme au făcut sa nu mai putem sa le producem ”

Ea adaugă: „Acest lucru nu afectează filmele noastre Portra, Ektar si filmele alb negru.”

Întreruperea înseamnă că Kodak nu va mai produce nici un film reversor – de obicei folosite pentru a crea diapozitive. Cu toate acestea, va continua să producă produsul chimic E-6,

Primul film de acest tip a fost introdus în 1935 cu Kodachrome, inițial în industria de film și, un an mai târziu, ca un film de diapozitive de 35mm.

Vestea vine când Kodak trece printr-o revizuire cuprinzătoare strategică a afacerilor sale cu „angajamentul de a conduce firma spre o profitabilitate durabilă, prin liniile sale de afaceri cele mai valoroase.” Dar, Kodak rapid a subliniat că aceasta va continua să sprijine utilizatorii de film. Ea a spus: „Produsele Kodak și serviciile de consum vor include captarea pe film tradițional și de afaceri de hârtie fotografică, care continuă să ofere produse de înaltă calitate și inovatoare și soluții pentru consumatori, comercianți cu amănuntul, fotografi, laboratoare foto și laboratoare profesionale.”

via Kodak discontinues colour reversal films, puts an end to a 77-year heritage – British Journal of Photography.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s