Ziua Fotografiei de Stradă la Iași

Serată fotografică la Iași

Când: Marți, 4 septembrie 2012, ora 18:00

Unde: Casa de cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi”, Sala „Diotima”

Invitați: Andrei Pandele, Silviu Gheție

În cadrul acestei întâlniri dorim să înțelegem mai bine ce este fotografia de stradă, cine o poate practica și de ce, cu ajutorul invitaților noștri Andrei Pandele și Silviu Gheție.

Iar pentru a face discuția și mai interesantă, cei doi fotografi invitați lansează o nouă provocare: aduceți un mini-portofoliu de 3 până la 5 fotografii, pentru a le discutate împreună cu ei.

Așa cum spune Andrei Pandele, „fotografia de stradă la nivel maxim este un fel de sport extrem fotografic, ca un bungee-jumping cu aparatul de fotografiat în mână, în care cea mai exersată este imaginația”.

Acțiunea are loc în cadrul evenimentului „Ziua Fotografiei de Stradă” desfășurat la nivel național, inițiat de Asociația „Bucureștiul meu drag” și organizat la Iași de Andrei Weingold și Iulia Pașcanu, fotografi amatori ieșeni, în colaborare cu Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi”.

Mai multe detalii despre această întâlnire și despre toate evenimentele organizate la Iași cu ocazia ”Zilei Fotografiei de Stradă” puteți afla pe IS-Public.

Despre Silviu Gheție

Silviu Gheție este unul din fondatorii îndrăgitului grup fotografic 7Zile, din care fac parte și alți mari fotografi români cum ar fi Cosmin Bumbuț, Gicu Șerban și Voicu Bojan – pentru a numi doar pe câțiva dintre ei. Proiectul lor s-a finalizat cu publicarea cărții „7 Zile – 7 ani în Maramureș”, care este o mărturie a vieții maramureșene din zilele noastre, dincolo de tradiție și reprezentarea idilică pe care o cunoaștem.

Despre Andrei Pandele

Andrei Pandele a devenit cunoscut drept singurul fotograf român care a surprins sistematic în imagini epoca Ceaușescu. Expoziția care i-a adus recunoașterea a avut loc în 2008, la Muzeul Național de Artă Contemporană, și s-a numit „Fotografii interzise și imagini personale”.

În mai I975, Andrei Pandele a fost cel care l-a insoțit pe celebrul fotograf MAGNUM Henri Cartier Bresson în vizita acestuia prin România.

Toate aceste evenimente vor culmina cu o expoziție de fotografie la Galeria de Arta „La gard ” a Casei de Cultura a Municipiului Iași „Mihai Ursachi”. Detalii aici : IS- Public

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s